Διακοπές συνέχεια……..

Για πρώτη χρονιά είμαι τόσες πολλές μέρες διακοπές, με κάποια μικρά διαλείμματα, λόγω υποχρεώσεων. Φυσικά υπάρχουν στιγμές που βαριέμαι…. αλλά υπάρχουν στιγμές που με απελευθερώνουν, ηρεμούν, αναζωογονούν.
Η καλύτερη στιγμή….το απογευματινό μπάνιο …..το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή μου!!!
Το απογευματινό αεράκι, η γαλήνια θάλασσα , ο ήλιος που δύει, παίζοντας με όλη την παλέτα των χρωμάτων από έντονο χρυσαφί κίτρινο….στο σκούρο πορτοκαλί ….μέχρι να χαθεί στον ορίζοντα και την θέση του να πάρει το ασημένιο φεγγάρι….όλα αυτά συνθέτουν το φάρμακό μου για ηρεμία….άδειασμα μυαλού, ψυχής.
Η αλήθεια είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε αλλάξει, όσο και να προσπαθείς να είσαι ήρεμος, με όλα αυτά που συμβαίνουν ή σε μας ή στους γύρω μας δεν γίνεται (αν είσαι «άνθρωπος») να μην σε αγγίξουν… και να γίνει πιο νευρικός, πιο επιθετικός….. χιλιάδες καυγάδες καθημερινά για ασήμαντες  αφορμές εξελίσσονται στον δρόμο, στις δουλείες, στα σπίτια….
Το σίγουρο είναι ότι η οικονομική δυσχέρεια που σε άλλους είναι μικρότερη, σε άλλους δε  μεγαλύτερη μας έχει κάνει μίζερους…. έχουμε μείνει κολλημένοι στα παλιά….. δεν παίρνουμε απόφαση να δούμε την αλήθεια, το γιατί φτάσαμε εδώ…. γιατί είμαστε τόσο διαφορετικοί από τους προγόνους μας που πάντα έβρισκαν τρόπο να επιβιώσουν από τα τόσα δεινά που πέρασαν…..η αγάπη της απλότητας της ζωής….
Όλα αυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα «τοξική» ….και εκεί έρχεται το απογευματινό μπάνιο. Η απλότητα της θάλασσας, γίνεται ένας μαγνήτης που απομακρύνει από το μυαλό σου, την ψυχή σου οτιδήποτε άσχημο, στενάχωρο και σε γεμίζει ηρεμία, χαλάρωση, πραότητα…..Τελικά η ζωή είναι τόσο απλή….
























Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: