«‘Άκρως διασκεδασικό και πάνω από μια αρμονική ισορροπία χιούμορ και σοβαρότητας το νέο βιβλίο τς Παναγιώτας Πλησή. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως σε παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.- Απόστολος Πάππος elniplex 24/02/15»
«Η συνωμοσία της τσίχλας». Μία υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ του Γίργεν Μπανσέρους εκδ.Μεταίχμιο.
Αυτή η υπόθεση αφορά προσωπικά τον Κλουζ. Γιατί εξαφανίζονται οι αγαπημένες του τσίχλες από το περίπτερο της Όλγας; Μήπως ο «Φίδης» έχει κάποια σχέση με τις απανωτές κλοπές; Ο μικρός ντετέκτιβ ακολουθεί τα ίχνη… και δεν αργεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Το εν λόγω βιβλίο είναι το πρώτο της εν λόγω σειράς και ήδη ο γιος μου λατρεύει τον Ντετέκτιβ Κλουζ.

Το χέρι του Θεού του Philip Kerr εκδ. Κέδρος. Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λίγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της το Σιλβερτάουν Ντοκ.
Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Η μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.

«Ένα απολαυστικό ποδοσφαιρικό μυστήριο…» The Times
«Γράφει… και σκοράρει» Mail on Sunday
Μια παρά πολύ καλή πρόταση – ιδέα για δώρο προς έναν άνδρα!
Υπουργός Νύχτας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη εκδ.Πατάκη. Ένας μοναχικός τυχοδιώκτης, χαρτοπαίκτης αναρριχάται σε μια κοινωνία διαλυμένων θερμών, προσωπείων συμβατικότητας, κλισέ αντιλήψεων και ψεύδους. Γίνεται καταρχήν καθωσπρέπει επαγγελματίας, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών και με αυτή τη βιτρίνα μπλέκει στον βαθύ υπόκοσμο. Αναλαμβάνει αρχηγός συμμορίας που ελέγχει όλες σχεδόν τις νυχτερινές, σκοτεινές συνναλαγές – τράφικινγκ ναρκωτικά, τοκογλυφία, πορνεία, αρχαιοκαπηλία- και παίρνει τον τίτλο «υπουργός νύχτας». Αποκεί διεισδύει στην μολυσμένη πολιτική τάξη και ανελίσσεται ραγδαία, γίνεται ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης…

Κάθε σκυλί έχει τη μέρα του. Και κάθε παίχτης που ρισκάρει τολμηρά ξέρει πως τα πάντα είναι δυνατά σε μια κοινωνία αυθαίρετη, χωρίς ιεραρχίες, χωρίς δομές, χωρίς αντιστάσεις. Οπότε είναι λογικό να εναλλάσσεται το τραγικό με το κωμικό, να κυριαρχούν τα προσωπεία και το τυχαίο, να δοξάζεται ο υπόκοσμος, ο θάνατος να γίνεται γλέντι, ο έρωτας δίκοπη υπόσχεση και η εξουσία έρμαιο. Ο μοχθηρός τραγέλαφος ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι και ο δικός μας. «
Προτάσεις βιβλίων που καλύπτουν όλη την οικογένεια και μην ξεχνάτε ότι «Μερικά βιβλία μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει, άλλα να τα ρουήξει και πολύ λίγα αφού τα μασήσει να τα χωνέψει-Ρότζερ Μπέικον»
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο
Γεωργίου Παπανδρέου 27, 54645, Θεσσαλονίκη
τηλ.2310846790
email: info@katiginetai.gr