Καλή σχολική χρονιά!

NEW WEEK
Ήρθε λοιπόν η ώρα…επιστροφής στα θρανία για τα παιδιά μας, επιστροφής στην «τρέλα» της σχολικής χρονιάς! 

Ο πρώτος μήνας δύσκολος…για να μπούμε όλοι στο πρόγραμμα! Πρόγραμμα διαβάσματος, πρόγραμμα εξωσχολικών, πρόγραμμα ύπνου… 
Μιλώντας το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τον γιό μου (Γ! δημοτικού) ότι τη Δευτέρα ξεκινάει σχολείο δήλωσε με αποφασιστικότητα ότι θέλει να  «ακυρώσει» το ραντεβού με το σχολείο για άλλη μέρα… δεν μπορεί να πάει αυτή την Δευτέρα! Θα δει το πρόγραμμά του και θα ενημερώσει, ο ίδιος,  το σχολείο για το πότε θα πάει…(χαχαχα)
Η αλήθεια είναι ότι αναπωλόντας τα σχολικά μου χρόνια (ειδικά στο δημοτικό) πάντα με έπιανε μια μελαγχολία τις προηγούμενες μέρες πριν πάω σχολείο! Ένα σφύξιμο,  ότι χανόταν η ανεμελιά του καλοκαιριού! Και δεν είναι κακό αυτό αφού όταν  είσαι παιδί και τα καλοκαίρια σου είναι ωραία (θάλασσα, παιχνίδι κλπ) δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ…δεν  θα πεις «Α! τι ωραία επιστρέφω στο σχολείο «!
Και η ανάμνηση αυτή με έκανε να σκεφτώ ότι πριν αρχίσουμε, σαν γονείς, να λέμε » Τι ωραία αρχίζει το σχολείο, θα βρεθείς με τους συμμαθητές σου κλπ» και όλα όσα «βγαίνουν» από το στόμα μας προσπαθώντας να κάνουμε το σχολείο καλύτερο μέρος και από το σπίτι μας είναι καλό να θυμόμαστε τις δικές μας πρώτες μέρες στο σχολείο ή και ακόμα τις σημερινές πρώτες μέρες στη δουλεία, μετά από διακοπές,  και απλώς χαμογελάστε…Αφήστε το παιδί σας να πει όλα αυτά που θέλει και απλώς χαμογελάστε του!
Χαμογελάστε του και θα νιώσει ότι τον καταλαβαίνετε…έτσι θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά γνωρίζοντας ότι είστε δίπλα του και τον καταλαβαίνετε! 
Καλή σχολική χρονιά!  

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: