Σκέψεις…

Μπορεί οι περισσότεροι μας να διαβάζουμε  βιβλία  για το πως μπορούμε να αλλάξουμε ή να δυναμώσουμε τον εαυτό μας,  να ανακαλύψουμε την ευτυχία, το μυστήριο της ζωής.  Και εκεί που μας παίρνει το «ρεύμα» της καθημερινότητας και χανόμαστε σε μικρά πράγματα, άσχετα αν εκείνη τη στιγμή φαίνονται μεγάλα, γίνεται κάτι…. έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα γεγονός που όσα βιβλία και αν διαβάσεις, όσο και αν είσαι ένα άτομο που έχει βρει τις ισορροπίες σου …είναι κάτι που δεν μπορείς ή καλύτερα δεν θέλεις να δεχθείς ότι συμβαίνει!

Νιώθεις μένος απέναντι στο γεγονός και θέλεις να πας να το αρπάξεις και να το  πετάξεις μακριά…να εξαφανισθεί…

Όποιος και να είσαι, ότι και να είσαι ….είσαι γυμνός μπροστά στη  ζωή.

Προσπαθείς καθημερινά να προστατεύσεις τόσο εσένα όσο και την οικογένεια σου   από τα προβλήματα (υγείας, οικονομικά κλπ). Χτίζεις  ένα γερό αύριο για την οικογένειά σου και ….τελικά ξεχνάς να ζει το παρόν, το τώρα, το σήμερα!

«Αν είσαι ευτυχισμένος δεν υπάρχει χρόνος. Ο χρόνος εξαφανίζεται. Μ’αυτό το κριτήριο μπορεί να κρίνεις αν κάποιος είναι αυτοκράτορας ή ζητιάνος: Αν ζεις στο μέλλον είσαι ζητιάνος, Αν ζεις ακριβώς στο εδώ και τώρα είσαι αυτοκράτορας»

– OSHO

Δεν μπορώ να γνωρίζω  αν είστε αυτοκράτορας ή ζητιάνος, το σίγουρο είναι ότι τα χαστούκια  της ζωής θα ήταν καλό να τα μετατρέπουμε σε μαθήματα – εμπειρίες. Να μην τα σκεφτόμαστε για κάποιες ώρες, ημέρες…αλλά να τα έχουμε μαζί μας…να μας θυμίζουν πως αξίζει να ζούμε το τώρα, το σήμερα!

Όπως καταλάβατε η «Weekend salata»  αυτής της εβδομάδας είναι αρκετά διαφορετική. Είναι διαφορετική διότι η εβδομάδα μου ήταν «πικρή» .

Και η πίκρα αυτής της εβδομάδας με έκανε να συνειδητοποιήσω το μότο του πατέρα μου. «Η ζωή είναι μικρή, γεμάτη  δε εκπλήξεις, άλλοτε ωραίες και άλλοτε άσχημες.  Γιαυτό ζεις το σήμερα…ευγνωμονείς  κάθε βράδυ τον Θεό  για την ημέρα που πέρασε και εύχεσαι να έχεις ένα ήρεμο βράδυ.»

Και θα συμπληρώσω «πάντα με αισιοδοξία» για να έχουμε περισσότερες ωραίες εκπλήξεις και λιγότερες άσχημες.

Φωτογραφία: rawpixel.com

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: