Εγχειρίδιο πολεμου κατα του ΚΑΡΚΙΝΟυ – ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΑΙΝΑ

Διαβάζοντας τον τίτλο της  εν λόγω ανάρτησης σκέφτεσαι αν τελικά χρειάζεσαι για όλα έναν οδηγό-εγχειρίδιο…Καταλαβαίνω για τις αγορές από το ΙΚΕΑ, τα Lego   του γιού μου αλλά και για τον καρκίνο;  Ομολογώ ότι  αιφνιαδιάστικα μόλις  διάβασα τον τίτλο του βιβλίου αφενός  γιατί δεν είναι -ακόμα και σήμερα – οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικοιωμένοι με το  θέμα και αφετέρου γιατί είναι  καθαρά προσωπικό  για το οποίο δύσκολα ανοίγεσαι στους άλλους. 

Το εν λόγω βιβλίο λοιπόν γράφτηκε από τη Συγγραφέα στην χρονική φάση των χημειοθεραπειών για τον καρκίνο του μαστού.  Σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη περίοδο  για αυτήν  έγραψε ένα εγχειρίδιο στο οποίο μοιράζεται μαζί μας τις δικές της 18 τακτικές πολέμου, του δικού της πολέμου με τον καρκίνο του μαστού. Οι τακτικές αυτές μέσω της γραφής της  μεταμορφώνονται στο  τρίπτυχο ΔΥΝΑΜΗ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ.  Διαβάζοντας το  δε (διαβάζεται μονοκοπανιά που λένε) σε προδιαθέτει να  ακολουθήσεις τις τακτικές αυτές σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις ή θα αντιμετωπίσεις στο διάβα της ζωής σου. 

Προσωπικά  τη θαύμασα και ταυτίστηκα σε πολλά σημεία μαζί της λόγω της  πρόσφατης περιπέτειας μου με τον καρκίνο του μαστού. Ένοιωσα ότι αποτυπώνονται σε πολλά σημεία του βιβλίου δικά μου συναισθήματα και σκέψεις αλλά ταυτόχρονα  διαβάζοντας το σήμερα βρήκα έναν  μπούσουλα ζωής  με θάρρος και αγωνιστικότητα.    

«Αφιερώνω το εγχειρίδιο πολέμου κατά του καρκίνου σε όλους  αυτούς που όχι όπως λένε «αγαπάνε την ζωή και ξέρουν να την ζήσουν» αλλά σε αυτούς που κατάφεραν να μην μισούνε αυτό που κουβαλάνε μια ζωή μέσα τους, Το εαυτό τους» όπως γλαφυρά αναγράφει η Σοφία.

Μπράβο λοιπόν στην «survivor» Σοφία Χρήσταινα για αυτό το  ξεχωριστό πόνημα ψυχής.

Πληροφορίες τόσο για την Σοφία Χρήσταινα αλλά και για το βιβλίο της θα βρείτε στη προσωπική της σελίδα στο  https://www.facebook.com/sophia.ch.2

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: