#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#Μένουμε σπίτι… «Πανδημία» «Κορωναϊός» «Covid-19» κλπ.

photo by MAELLOG

Λέξεις, και άλλες τόσες παραφέρεις, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μέσα σ’ αυτό το «νέο» λεξιλόγιο προσθέτουμε λέξεις-φράσεις που μας χαρακτηρίζουν σαν λαό «ΠΑΝΙΚΟΣ», «ΕΛΑ ΚΑΛΕ» «ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ» «ΕΝΤΑΞΕΙ» κλπ . Λόγω της θέσης της κατοικίας μου (κοντά στη παραλία της Θεσσαλονίκης) , από το κλείσιμο των σχολείων έβλεπα κόσμο να κατεβαίνει στη παραλία.Τόσο πλήθος συναντάς τις πρώτες καλοκαιρινές μέρες που αποζητάς την δροσιά της θάλασσας. Σχολεία κλειστά, μαμάδες-μπαμπάδες στο σπίτι, όλοι έξω. Διακοπές… Παιδικές χαρές γεμάτες, πάρκα γεμάτα, παρέες… Παππούδες, γιαγιάδες με τα εγγόνια άλλα και μόνοι τους να κάνουν βόλτα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Βλέποντας τους δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν…Μόνο εγώ είχα ακούσει τις απαγορεύσεις, τις συμβουλές; Δεν άκουσαν όλα αυτά που είχαν ειπωθεί από το κράτος, τους ειδικούς…

Και μετά ΠΑΝΙΚΟΣ!

Σούπερ Μάρκετ, φαρμακεία…Κόσμος να τρέχει να αγοράζει απολυμαντικά πάσης φύσεως, οινόπνευμα, χλωρίνη, τρόφιμα κλπ Λες και είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα τροφοδοτήσουν ξανά την αγορά. Το χειρότερο όμως είναι ότι κανένας δεν σκεφτόταν τον άλλον. Αγοράζαν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους. «Να είναι αυτοί καλά….»

Μέσα σε όλον αυτόν τον πόλεμο -ποιος θα πάρει τα περισσοτέρα- έβλεπες κόσμο να φτερνίζεται, να βήχει κλπ χωρίς να βάζει το χέρι του… (εδώ μπαίνει το δεν βαριέσαι) . Και από την άλλη να κοιτάζουν παράξενα τους ανθρώπους με τις μάσκες, που καθάριζαν με αντισηπτικό το καλάθι ή καρότσι τους, να αγοράζουν αυτά που χρειάζονται, τα απαραίτητα. «Εμείς Ιταλία δεν θα γίνουμε….Αυτοί είναι περισσότεροι γιαυτό έχουν περισσοτέρα θύματα κλπ. » Όλοι γνωρίζουν, όλοι ξέρουν, όλοι έχουν ένα ξάδελφο που έχει έναν γαμπρό κλπ .

11 Μαρτίου 2020, μείωσα τις εξόδους μου στις απολύτως αναγκαίες. Είμαστε όλοι στο σπίτι. Δεν βγαίνουμε όλοι μαζί για να αγοράσουμε τα απαραίτητα…Το μόνο που κάνουμε, όλοι μαζί, είναι να μπούμε στο αμάξι, να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στη πόλη, στα προάστια χωρίς να βγαίνουμε από αυτό. Λίγο να αποφορτιστούμε από το κλείσιμο αλλά και να «πάρουμε» ήλιο.

photo by MAELLOG

Στο σπίτι αυτές τις ηλιολούστες μέρες οι κουρτίνες είναι ανοικτές. Μπαίνει ο ήλιος μέσα…Αυτός ο ήλιος που μας κάνει αισιόδοξους, χαρούμενους σαν λαό. Λοιπόν μην κλείνετε τις κουρτίνες σας. Αφήστε τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας.

Και η ζωή στο σπίτι;

Θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε, θα μαλώσουμε. Είναι λογικό. Θα πείσουμε τα παιδιά μας, βλέποντας μας να δουλεύουμε εξαποστάσεως, να «δουλέψουν» και αυτά τα φυλλάδια τους κλπ. Θα μοιράσουμε τον χρόνο. Δουλειά-διάβασμα, μουσική- τηλεόραση, tablet- PlayStation ή Xbox , βιβλία-επιτραπέζια και φυσικά και κάποια ώρα απομόνωσης.

photo by MAELLOG

Έχοντας μια εκ γεννετής αισιοδοξία πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και αυτό. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που επιβιώνει… Αυτό όμως που με θλίβει για τον λαό μου είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια που περάσαν, δεν μας ακούμπησαν.

Ας ευχηθούμε λοιπόν ότι αυτή η περιπέτεια θα μας βάλει μυαλό. Θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τον «κ#λο μας».

Υ.Γ To momwithsneakersblog θα είναι εδώ. Ότι ενδιαφέρον θα διαβάζουμε στο διαδίκτυο θα ανεβαίνει στη σελίδα του FACEBOOK αλλά θα συνεχίσουμε και τις προτάσεις μας!

Φιλιά και #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: