Ημερολόγιο καραντίνας…

«Πήρα την απόφαση να μην μετράω τις ημέρες που βρίσκομαι στο σπίτι. Είναι λιγότερο αγχωτικό για μένα. Πήρα την απόφαση να φτιάξω μια νέα ρουτίνα (όσο αυτό γίνεται!). Πήρα την απόφαση να τελειώσω όσα είχα αφήσει στη μέση, λόγω έλλειψης χρόνου. Πήρα την απόφαση να «εκπαιδευτώ» χωρίς κόστος σε τόσα πολλά e-learning προγράμματα που υπάρχουν (Coursera, Skillshare). Χάρηκα που δεν έχασα τα μαθήματα φωτογραφίας μου, που τώρα πια γίνονται διαδικτυακά ( κάντε κλικ στη σελίδα του Photonic). Προβληματίστηκα για το πως μπορώ να πείσω τον γιο μου να κάνει τα μαθήματά του, μιας και στο μυαλό του η λέξη καραντίνα ισούται με διακοπές. Βρήκα λύση για να γυμναζόσαστε όλοι μας μέσα στο σπίτι. Στατικό ποδήλατο ακουστικά, αγαπημένη λίστα στο Spotify ή στον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό και «φεύγεις» σε νοερές βόλτες σε αγαπημένα μέρη!»

Ημερολόγιο καραντίνας… by M-E.K
Ημερολόγιο καραντίνας , photo by M-E.K

Η αλήθεια είναι ότι έχω γράψει και σβήσει αυτό το post πάρα πολλές φορές. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να προτείνω outfits, αγορές κλπ σε μια τέτοια περίοδο. Θα πει κάποιος ότι καλό θα ήταν να μην σκεφτόμαστε έτσι. Ο κόσμος έχει μπει σε μια «παύση». Και σας ρωτάω «Θα συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που σταματήσαμε;» Προσωπικά δεν το πιστεύω. Η πανδημία που ζούμε είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Το προηγούμενο κεφάλαιο στο βιβλίο ζωή σταμάτησε απότομα. Ένα απότομο τέλος της ζωής πριν το κορωναϊό μας που μας μετέφερε σε μια νέα εποχή. Ένα νέο κεφάλαιο.

Ημερολόγιο καραντίνας, photo by M-E.K

 Όλα πια γίνονται διαδικτυακά. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δουλεύει από το σπίτι. Αυξάνεται η «κοινωνική ζωή μέσω των social media» και χάνεται η «διαζώσης» επαφή.  Δοκιμάζονται σχέσεις μεταξύ συντρόφων, σχέσεις γονέων με παιδιά. Δοκιμάζεται, για μια ακόμα φορά η οικονομία και τόσα άλλα καθημερινά πράγματα. Δοκιμαζόσαστε και εμείς.

 Αισιόδοξη προσέγγιση για το πως θα είναι η ζωή μας όταν όλα αυτά θα τελειώσουν: «Η πανδημία  αυτή είναι σαν το pause . Θα πατήσουμε το play και θα συνεχίσουμε από εκεί που αφήσαμε τις ζωές μας.»  

Όμως αυτό που χρειάζεται να σκεφτούμε είναι πως  θα πάρει «μπρος» η  οικονομία. Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών που θα λειτουργήσουν ξανά; Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι θα επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους ή θα συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους;  Θα υπάρχει και μετά η τηλεδιδασκαλία;  

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Στο κουτάκι «RISKS» εκτός από  προβλήματα υγείας, ανεργία, πόλεμος κλπ που έχουμε  προσθέσει και την ΠΑΝΔΗΜΙΑ.   Θα αντιμετωπίσουμε αλλαγές  στις εργασιακές σχέσεις, στις  μετακινήσεις μας εκτός των συνόρων μας κλπ .

Δεν είναι εύκολο να είσαι μέρος της ιστορίας που θα μαθαίνεται στο μέλλον …

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: