Επιστροφή στο σχολείο.

Μετράμε λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία , Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Τις ημέρες αυτές ακούσαμε γνώμες-απόψεις στη τηλεόραση αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

«Να στείλουμε τα παιδιά μας σχολείο; Είναι επικίνδυνο; Εσύ τα στείλεις; κλπ»

Χιλιάδες ερωτήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τις περισσότερες φορές δίνονται ταυτόχρονα και οι απαντήσεις τους, οι οποίες έρχονται σε αντίφαση με τα γεγονότα που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή. Παραδείγματος χάριν » Δεν στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο αλλά είμαι σε ένα πάρκο και τα παιδιά μου παίζουν με άλλα παιδιά ή δεν στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο αλλά περιμένω πότε θα ανοίξει η κατασκήνωση να τα στείλω κλπ».

Προσωπικά θα στείλω το παιδί μου στο σχολείο δίχως δεύτερη σκέψη. Πιστεύω ότι το περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο. Χρειάζεται να μάθουν , να εκπαιδευτούν για το πως θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα. Μετά κορωναϊού εποχή. Απαιτείται εκπαίδευση. Και οι κατάλληλοι για αυτό είναι οι δάσκαλοι.

Δηλαδή εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε θα ρωτήσετε… Γονείς είμαστε και όχι δάσκαλοι. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είμαστε ταυτόχρονα γονείς, δάσκαλοι, προπονητές , μουσικοί, ψυχολόγοι, κλπ αλλά η πραγματική μας δουλειά πιστεύω είναι να είμαστε γονείς. Να δίνουμε στα παιδιά μας αγάπη, καθοδήγηση, υποστήριξη για να μπορέσουμε να έχουμε ευτυχισμένους ενήλικες στο μέλλον.

Επιστρέφοντας όμως τα παιδιά στο σχολείο, επιστρέφουμε και εμείς οι γονείς στις δουλειές μας. Καλή η εργασία από το σπίτι όμως κάτι έλειπε… Η επαφή με τους συναδέλφους μας. Ο πρωινός καφές με τα παραλειπόμενα της προηγούμενης ημέρας ή ίσως και πχ ένα ούζο ή μπύρα μετά από την δουλειά. Ναι, μπορεί πια να μην αγκαλιαζόμαστε ή να «φιλιόμαστε» όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανασσυνευρεθούμε. Πάντα σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα προηγούμενα η επιστροφή στα σχολεία ανταποδίδει θετικά οφέλη σε όλη την οικογένεια!

Σκεφτείτε το.

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

One thought on “Επιστροφή στο σχολείο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: