ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ

Η 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών  υπογραμμίζει την βία κατά των γυναικών σαν ένα παγκόσμιο πρόβλημα που συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες και σε όλους τους πολιτισμούς.

Οι Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι της Ελλάδος,  μέλη της Ελληνικής Σοροπτιμιστικής Ένωσης του Διεθνούς Σοροπτιμισμού – της μεγαλύτερης και ισχυρότερης παγκόσμιας οργάνωσης επαγγελματιών γυναικών, συμμετέχουν ενεργά στη 16ήμερη παγκόσμια  εκστρατεία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην Ευρώπη δίνουν ενεργά το παρόν σε 40 χώρες και έχουμε 34.000 μέλη και έχουν   συμβουλευτικό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (Economic and Social Council –ECOSOC), συμμετοχικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών και συνεισφέρουν και στο έργο της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (Organization for Security and Co-operation in Europe-OSCE). Στην Ελλάδα, υπάρχουν 28 Ομίλους και γύρω στα 500 μέλη που τρέχουν διάφορα προγράμματα σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος των προγραμμάτων είναι να δημιουργούνται ευκαιρίες για να βελτιωθεί και να μετασχηματιστεί η ζωή των γυναικών και κοριτσιών, συνηγορώντας για ισότητα και ισονομία, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος, αυξάνοντας τις δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση και αναπτύσσοντας τις ηγετικές ικανότητες και πρακτικές επιδεξιότητές τους για το βιώσιμο μέλλον του κόσμου μας.

Οι Σοροπτιμίστριες στην Ευρώπη δουλεύουν όλες μαζί χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Στηρίζουμε τις Γυναίκες ( We stand up for Women )» και οργανώνουμε προγράμματα για την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας και του κοριτσιού σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Για το λόγο αυτό από το 2009 στηρίζουν   την πρωτοβουλία της UN-Woman, της Οργάνωσης γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, για την εκστρατεία των 16 ημερών δράσεων ενεργών πολιτών που στόχο έχει την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η οποία ξεκινά από τις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεδομένα για τη βία κατά των Γυναικών:

  •   35% των γυναικών παγκοσμίως έχουν υποστεί βία σε οποιαδήποτε μορφή της.
  • Πάνω από 600 εκατομμύρια γυναικών ζουν σε χώρες όπου η ενδοοικογενειακή βία δεν απαγορεύεται.
  • Πάνω από το 50% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης συνέβησαν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών
  • 250 εκατομμύρια γυναικών έχουν παντρευτεί πριν την ηλικία των 15 ετών
  • 200 εκατομμύρια γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση..

ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ οι Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι της Ελλάδος, της Ευρώπης προβαίνουν στο πρόγραμμα φωταγώγησης κτιρίων , θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες   πάνω σε θέματα  που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βίας κατά των γυναικών,  επισημαίνοντας  ότι δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά  ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά εκατομμύρια γυναίκες στο κόσμο.

(Πηγή: Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θεσσαλονικης «ΒΥΖΑΝΤΙΟ«)

SoroptimistEurope, Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος.

Δημοσιεύτηκε από τον momwithsneakersblog

Mom and blogger

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: